6 Snoepen

Sponzige Party Animals Red Band Party Animals snoep

Red Band Truly Juicy

Prijs per zakje: 1,79 tot 1,99 euro

Er is vast geen krantenredactie die zo verslaafd is aan zoetigheden als de next-redactie. Vooral ’s avonds zijn de bureaus bezaaid met lege dropzakken, koekjesdozen en snoepwikkels. Dus toen snoepfabrikant Leaf de nieuwe Red Band-snoepjes opstuurde, werd er enthousiast gereageerd. Helemaal toen het bijbehorende persbericht meldde dat in de nieuwe snoeplijn 30 procent minder suiker zit, en echt fruitsap en natuurlijke kleuren (gemaakt van rode bieten en paprika) bevat. Dat sap proefde iedereen wel, maar verder varieerden de opmerkingen van „sponzig” (Party Animals), „beetje plakkerig” en „flauw aftreksel van de ongeëvenaarde winegum” (Singing in the Rain) tot „smaakt zeer zeker naar meer” (Berries in Love). De grootste klacht ging over de Twisted Fruit-stengels, een soort snoepvlechten van appel en framboos. Vrijwel niemand kreeg de verpakking zonder schaar open. (TK)