5 Vragen stellen

200 calorieën = een sloot ketchup Flessen ketchup

Antwoordensite

www.wisegeek.com

Sinds we online zijn hoeven we eigenlijk bijna nooit meer met een onbeantwoorde vraag te blijven zitten. Maar toch, als je iets wilt weten over gewone dingen waar je vaak niet eens bij stil staat, kun je wel een tijdje googelen. Bijvoorbeeld: wat maakt roze champagne roze? Of: Hoe weet ik of iemand met me aan het flirten is? Of: waar komt de term ‘OK’ vandaan? Antwoorden op deze, en meer dan 10.000 andere vragen zijn verzameld op wisegeek.com. Het is niet de enige antwoordensite, maar de artikelen op Wisegeek geven je heldere en bondige antwoorden, zonder verdere poeha. Veel vragen zijn vaak van de nutteloos-maar-toch-leuk-variant. Handig voor een potje Triviant, dat wel. Een leuke is de vraag: hoe zien 200 calorieën eruit? Op de foto’s zie je dat het twee glazen cola zijn, of een grote klodder pindakaas, een handje friet, een sloot ketchup of meer dan een halve kilo worteltjes. (IdV)