Veroordeelde in zaak Sijbers in hoger beroep

Den Bosch, 10 april. De 41-jarige Peter H. die onlangs werd veroordeeld voor de ontvoering, verkrachting en het doden van de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde Peter H. anderhalve week geleden tot vijftien jaar cel en tbs. Zijn advocaat meldde vandaag dat zijn cliënt het niet eens is met de opgelegde tbs en dat hij het gerechtshof wil vragen om een nieuw onderzoek door andere psychologen. Peter H. kreeg jaren geleden ook al tbs opgelegd wegens verkrachting. Tegen het advies in van de kliniek waar hij toen werd behandeld, gaf het Pieter Baan Centrum (PBC) in 2003 groen licht om zijn behandeling te beëindigen. In het meest recente onderzoek kwam het PBC tot een ander oordeel: de deskundigen zeggen nu dat de kans dat een behandeling slaagt minimaal is.