Televisie Voorkeur

In de serie Mega Builders worden bouwprojecten in o.m. Thailand, de Verenigde Staten, Zwitserland, Spanje en Canada bezocht die opvallen door de omvang, de technische problemen of de revolutionaire bouwtechnieken. De aflevering Mega Bridge gaat over de aanleg van de enorme brug over de haven van de rivier de Chao Phraya in Bangkok als onderdeel van de strijd tegen de verkeersfiles. Discovery Channel, 21.00-22.00u. (Foto Reuters) A condominium building is seen in the foreground as a new bridge crossing Bangkok's Chao Phraya river is being built in the western suburb of the Thai capital June 28, 2006. REUTERS/Sukree Sukplang (THAILAND) REUTERS

actualiteiten

EénVandaag. De behandeling voor dyslexie zal binnenkort vallen onder de ziektekostenverzekering, met uitzondering van één behandeling: Davis-counseling. Deze methode is niet wetenschappelijk bewezen, maar blijkt in de praktijk wel degelijk te werken bij een grote groep mensen. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Documentaire over Dutroux-medeplichtige Michel Nihoul, een spil in de kindermisbruikzaak die voor zoveel opschudding zorgde in België. In december 2006 kwam Nihoul vrij en werkte hij mee aan de documentaire waarin hij zijn eigen reconstructiescènes speelt. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Gesprekken met Canadese militiairen in Kandahar, Afghanistan; een reportage over de toenemende schade door ladingdiefstallen en verder de discussie in de Tweede Kamer over de bezwaren tegen de topinkomens. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

De film van mijn leven: Verkeerd geparkeerd. De negentienjarige Sven Bocklandt, destijds student biologie aan de universiteit van Gent, figureerde in 1994 in een reportage over homojongeren. Hij kijkt nu, als wetenschapper die genetisch onderzoek doet naar het homo-gen aan de universiteit van Californië, Los Angeles, terug op de oorspronkelijke reportage die later op de avond wordt uitgezonden. België 2 (Canvas). 20.50-21.25 & 0.05-0.50u.

informatief

Tot de dood ons scheidt: Henk en Joke Kisteman. Henk en Joke zaten tot voor kort vol plannen. Vijf van de zes kinderen waren het huis uit en ze dachten na over allerlei gemeentewerk en cursussen, naast hun werk. Totdat Henk met een onschuldig uitziend plekje naar de huisarts ging. Het bleek kanker te zijn. Hun wereld stond op zijn kop, maar het plekje leek operabel en Henk kon zijn leven weer oppakken. Totdat de kanker terugkwam. Ned.2, 20.50-21.15u.

Dossier 2300: Afkickkliniek voor eetverslaafden. Eerste aflevering van een driedelige serie over een afkickkliniek voor eetverslaafden. Voor de patiënten is hun gevecht tegen de verslaving een zaak van leven en dood. RTL 4, 22.55-23.55u.

John Buchan: Master of suspense. Schrijver John Buchan werd bekend door de spionagethriller The Thirty-nine Steps. De bestseller werd in 1935 verfilmd door Alfred Hitchcock. Buchan werd lang gezien als een eendagsvlieg, maar uit zijn portret rijst een genuanceerder beeld op. BBC 2, 0.20-1.20u.

praatprogramma

Max & Catherine. Gast is Maik de Boer, bekend geworden door zijn kleding- en opmaakadviezen op televisie. Hij vertelt vooral over zichzelf en promoot verder zijn eigen accessoires- en sieradenlijn voor mannen onder de naam Steel Icon. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Rick Nieman, een van de presentatoren van het RTL nieuws, vertelt over zijn boek Is er nog nieuws? Verhalen achter de schermen en zanger Marco Borsato vertelt over zijn ambassadeurschap van Warchild. Verder praten Jelle Boonstra en Benno Roozen over het het ontstaan van radiotunes. Ned.3, 19.30-20.10u.

Het elfde uur. Gast is o.a. de minister van Verkeer en Waterstaat Camille Eurling, die onder meer praat over de computerstoringen bij ProRail en een nieuw advies voor de Randstad. Verder praat Bert van Leeuwen over zijn goedmaakprogramma Het familiediner en vertelt ondernemer Jaap van Zuijlekom hoe hij geestelijk rijk wordt van ontwikkelingshulp in Zuid-Afrika. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Gasten zijn o.m. de volkszanger Frans Bauer en ghostwriter Louis Bovée. Zij vertellen over de biografie Frans Bauer die ze samen hebben geschreven. Ned.1, 23.00-23.55u.

consument

Opgelicht. Een Irakees-Nederlandse vrouw, die zegt in het Europees parlement te zitten, laat een spoor van gedupeerden achter. Als Irak-deskundige komt zij in tv-programma's op voor haar Iraakse broeders en zusters, maar met smoezen over ontvoerde familieleden troggelt zij veel geld af van landgenoten en politici. Verder een lek in de beveiliging bij TNT, waardoor oplichters met een truc post kunnen laten doorzenden naar een ander adres, en een bezoek aan het terras, dat met het nonchalant afgeven van een betaalkaart eindigt met een geplunderde bankrekening. Ned. 1, 21.05-21.45u.

sport

NOS UEFA Champions League. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag vanuit het het Mestalla-stadion in Valencia van de voetbalwedstrijd tussen Valencia en Chelsea, met in de pauze een voorlopige analyse en na de wedstrijd een nabeschouwing. Ned.3, 20.10-23.05u.

Cricket. Verslag van de cricketwedstrijden om de wereldcup die in West-Indië worden gehouden, met onder andere de wedstrijd West-Indies tegen Zuid-Afrika. BBC1, 0.15-1.15u.