Televisie Film van de Dag

Scène uit The Little Shop of Horrors The little shop of horrors 1986 Frank Oz Steve Martin PHOTOS12

Little Shop of Horrors. B-filmregisseur Roger Corman filmde de zwarte komedie Little Shop of Horrors in 1960 naar verluidt in twee dagen. In de jaren erna kreeg de film een cultstatus, mede door een bijrol van een nog jonge Jack Nicholson als masochistische tandartsbezoeker. Het verhaal gaat over de wat sukkelige winkelbediende Seymour die ontdekt dat de plant die hij kweekt alleen met mensenbloed groeit. Eerst met wat drupjes, waarna de plant steeds gulziger wordt. In 1982 vormde dit verhaal de basis voor de gelijknamige off-Broadway musical, met muziek van Howard Menken en teksten van Howard Ashman. Menken componeerde aanstekelijke liedjes. Deze musical werd in 1986 verfilmd door Muppet-regisseur Frank Oz. Bill Murray boog zich al improviserend over de rol van de patiënt die door sadistische tandarts Steve Martin flink onder handen wordt genomen. (Frank Oz, 1986, VS), Morgen SBS6, 12.40-14.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg