Radio Voorkeur

Desmet live. Poëzierecensent Piet Gerbrandy over de bundel Valreep stirrup-cup van de dichteres Elisabeth Eybers (1915), Flip Schrameijer presenteert zijn boek De Adolescentenkliniek. Behandelaars en onderzoekers over schizofrenie en praat over nieuwe ontwikkelingen in de psychiatrie. Gesprek met schrijfster Jung Chang en haar man, de historicus Jon Halliday, over de biografie Mao Het onbekende verhaalRadio 5, 19.02-19.50u.

Kunststof. Gast is programmamaker Alberto Stegeman. Hij heeft een speciale interesse voor verborgen verhalen en gaat regelmatig undercover om de harde feiten boven water te krijgen. Hij praat over het boek dat hij erover schreef: Undercover in Nederland. Radio 1, 19.04-20.04u.

De avonden. Gesprek met schrijver en filmer Peter Delpeut over zijn roman Het vergeten seizoen. Regisseur en scenarioschrijver Frouke Fokkema bespreekt de autobiografie van Jean Jacques Rousseau en Hans Verhagen leest nieuwe gedichten voor. In de serie De Debutant een nog onaf gedicht van Eus uit zijn eind dit jaar te verschijnen debuutbundel. Concertzender, 20.03-22.00u.