nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Tom Waits. Marcel Haenen is bij een optreden geweest van Tom Waits in Buenos Aires, schrijft hij op het weblog Tango. Waits was nooit eerder in Argentinië. „Als Tom Waits op het podium van het Teatro Alvear verschijnt, maakt hij een paar buigingen en roept in vlekkeloos Spaans hola. Dan tilt hij twee keer zijn hoedje op, steekt zijn armen gestrekt naar voren en zwaait met tien vingers. Swiebertje struikelt de keuken van Saar binnen. De toeschouwers stampen en gillen. Vanaf vrijdagavond hebben ze vierduizend man sterk een rij gevormd die zich door het centrum van Buenos Aires kronkelde. En toen zaterdagochtend de kassa opende, wisten achthonderd man één van de gratis kaartjes te bemachtigen. Zij kunnen ter gelegenheid van het Internationale Filmfestival luisteren de 57-jarige Amerikaanse zanger en acteur.” www.nrc.nl/tango TOM WAITS 1976 VP KANDIDAAT FOTO LEX VAN ROSSEN ROSSEN, LEX VAN

Gari Kasparov. Stop de persen: dit is hoogst curieus. Gari Kasparov, die Poetin ten val wil brengen via zijn oppositiefront Een Ander Rusland, blijkt tevens lid van de adviesraad van de CSP, ‘Center for Security Policy’. Dat blogt Coen van Zwol op het weblog Moskou. „Nieuw voor mij, deze club: „An independent, non-profit, non-partisan organization dedicated to the security of America and its allies.” De adviesraad van de CSP is een staalkaart van Amerikaanse haviken, variërend van Reagan-democraten als James Webb tot Clinton-impeacher Henry Hyde en senator James Inhofe – jawel, de maniak die ooit ‘woedend was over de woede over Abu Ghraib’ en milieuactivisten vergelijkt met nazi’s.

www.nrc.nl/moskou

Tom Waits. Marcel Haenen is bij een optreden geweest van Tom Waits in Buenos Aires, schrijft hij op het weblog Tango. Waits was nooit eerder in Argentinië. „Als Tom Waits op het podium van het Teatro Alvear verschijnt, maakt hij een paar buigingen en roept in vlekkeloos Spaans hola. Dan tilt hij twee keer zijn hoedje op, steekt zijn armen gestrekt naar voren en zwaait met tien vingers. Swiebertje struikelt de keuken van Saar binnen. De toeschouwers stampen en gillen. Vanaf vrijdagavond hebben ze vierduizend man sterk een rij gevormd die zich door het centrum van Buenos Aires kronkelde. En toen zaterdagochtend de kassa opende, wisten achthonderd man één van de gratis kaartjes te bemachtigen. Zij kunnen ter gelegenheid van het Internationale Filmfestival luisteren de 57-jarige Amerikaanse zanger en acteur.”

www.nrc.nl/tango