nader bekeken

Na de thuisnederlaag van Feyenoord tegen FC Groningen (4-0) sloeg zondag buiten het stadion even de vlam in de pan bij ontevreden fans. Ruim zeshonderd Feyenoorders waren na de wedstrijd samengekomen op de parkeerterreinen voor de Kuip met de intentie het Maasgebouw te bestormen. De politie verrichtte negen aanhoudingen voor openlijke geweldpleging en verwacht aan de hand van camerabeelden nog meer personen op te pakken.

De nederlaag van zondag in de Kuip was niet de grootste in de geschiedenis van Feyenoord. Bijna veertig jaar geleden werd al met5-0 verloren van Ajax. Die monsterzege werd afgelopen najaar bijna geëvenaard toen de Amsterdamse club met 4-0 in Rotterdam won. Ajax zorgde voor de grootste nederlagen in de Kuip, met vijf doelpunten verschil. AZ’67, Excelsior, Ajax en nu Groningen wonnen van Feyenoord met een verschil van vier goals.