Hells Angels verboden? Sportweek en Frans Bauer

1De Amsterdamse rechtbank doet morgen uitspraak over de vraag of de Amsterdamse Hells Angels verboden kunnen worden. Het Openbaar Ministerie heeft bij zes rechtbanken in Nederland procedures lopen tegen de Hells Angels.

De rechtbank van Leeuwarden oordeelde vorige maand dat de Angels een crimineel karakter hebben, maar niet dat ze een criminele organisatie vormen. Daarom kon de stichting Hells Angels Northcoast Harlingen niet worden verboden. Als er een verbod zou komen en clubleden zouden dat negeren, kunnen ze een jaar celstraf krijgen. Het dragen van kleding met het logo van de Hells Angels zou ook strafbaar kunnen worden.

2Vrijdag is het kort geding tussen Maurice de Hond en het Openbaar Ministerie. De Hond vindt dat het OM moet erkennen dat het heeft gelogen over het alibi van de ‘klusjesman’ in de Deventer moordzaak. Vorig jaar is er nieuw onderzoek geweest in de zaak. Volgens De Hond is de verkeerde persoon veroordeeld.

3Vrijdag begint de Nationale Sportweek: „dé week van het jaar waarin heel Nederland in het teken staat van sport.” Volgens de organisatie kunnen we tot en met zaterdag 21 april „zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Nederland, hoe leuk het is om te sporten en dat er altijd een sport is die bij je past en die je bij jou in de buurt kunt beoefenen”.

Elke dag staat een andere tak van sport centraal, zaterdag hebben we de dag van de balsport, daarna volgen de dag van de fietssport, de dag van de watersport, de dag van de racketsport, de dag van de watersport, de dag van school en sport, de dag van de spring- en swingsport en de dag van de loop- en wandelsport.

4Zondag wordt de marathon van Rotterdam gehouden. Pardon, het sportevenement heet officieel de Fortis Marathon Rotterdam. Vorig jaar deden ruim 11.000 deelnemers mee in Rotterdam.

Verder deze week, niet vergeten:

misschien gaat het proces-Holleeder vandaag wel verder;

morgen verschijnt de biografie over Frans Bauer (met de veelzeggende titel Frans Bauer);

morgen speelt PSV in de Champions League-kwartfinale de return in Liverpool (de eerste wedstrijd werd met 3-0 verloren);

donderdag speelt AZ in de UEFA-cup-kwartfinale de return in Bremen (eerste duel: 0-0);

donderdag is de vrouwenvoetbalinterland Duitsland-Nederland (in Bochum, hartje Ruhrgebied);

vrijdag is in Biddinghuizen een wereldrecordpoging skippyballen;

komend weekend is het voor de 26ste keer Museumweekend.

Samenstelling: Peter Leijten