Geen neerslag

Tot nu toe zijn er deze maand in de meeste regio’s niet meer dan een paar druppen regen gevallen. We zijn eraan gewend dat april (klimatologisch gezien) een vrij droge maand is, maar de meeste landerijen zijn wel toe aan enige neerslag.

Vooralsnog is dat niet in zicht. Tot en met het weekeinde heeft Nederland te maken met een hogedrukgebied en blijft het hier droog.

De kern van het hogedrukgebied dat het weer nu al vele dagen beïnvloedt, komt vanavond en vannacht geleidelijk boven Nederland te liggen. De wind valt grotendeels weg en lokaal vormt zich een grondmistbank.

Vanuit het westen blijven er wolkenvelden binnendrijven, maar het aandeel opklaringen wordt al wel groter. De temperatuur gaat op de koudste plek terug naar 5 graden.

Morgen is er flink wat ruimte voor de zon. Landinwaarts vormen zich in de loop van de dag wel meerdere stapelwolken die vooral in het oosten en noordoosten de lucht een tijdje kunnen afdekken. Pal aan de kust wordt het 13 tot 15 graden, elders gaan de temperaturen naar 17 tot 19 graden, in het zuiden lokaal 20 graden.

Vanaf morgenavond wordt het een aantal etmalen achtereen zo goed als helder. De wind gaat vanuit het oosten waaien en de lucht warmt fors op.

Donderdagmiddag is het in veel provincies al 21 graden, naarmate het weekeinde nadert komt de zomerse 25 graden in zicht.