Franse actrice Isabelle Huppert opent vernieuwde Filmhuis

Den Haag. Isabelle Huppert heeft vrijdag de zesde zaal van het Haagse Filmhuis geopend. Ter gelegenheid van haar nieuwste film Nue propriété wijdt het Haags Filmhuis de komende weken een retrospectief aan haar. In het Fotomuseum Den Haag is tegelijkertijd een expositie te zien van tientallen beroemde fotografen die haar de afgelopen decennia vastlegden. Met bijna negentig films in 35 jaar tijd mag Huppert een van de hardst werkende en meest succesvolle Franse actrices van laatste halve eeuw worden genoemd. Maar in het grote scala aan Europese en Amerikaanse regisseurs met wie Huppert heeft gewerkt, ontbreken Nederlandse namen. ”Het is er nooit van gekomen”, zei ze vrijdag. ”Ik zou meteen ja zeggen als Paul Verhoeven me een keer vroeg.Vooral Turks Fruit vond ik prachtig. Op de rol van Olga had ik me erg graag willen uitleven.” Het retrospectief rond Huppert doet de komende weken ook de filmhuizen Lantaren/Venster Rotterdam, Images Groningen, Lux Nijmegen en de Verkadefabriek `s-Hertogenbosch aan.