een weekeinde vol voetbal

De strijd om de Duitse voetbaltitel is door de wisselvalligheid van de topclubs in jaren niet zo spannend geweest als nu. Koploper Schalke 04 en de concurrenten VfB Stuttgart (op 2 punten achterstand), Bayern München (4) en Werder Bremen (6) lieten dit weekeinde geen van alle punten liggen. Schalke behoudt daardoor met nog zes ronden te spelen de beste papieren.

In de Spaanse competitie is Real Madrid terug in de race om de titel. De Koninklijke won zondag voor eigen publiek met 2-0 van Osasuna en profiteerde optimaal van de misstappen van Barcelona en Sevilla. Barça verloor de uitwedstrijd bij subtopper Real Zaragoza met 1-0. Sevilla kon bij winst op Racing Santander de eerste plaats overnemen, maar kwam niet verder dan 0-0. Sevilla blijft op de tweede plaats staan, en heeft slechts één punt minder dan het team van Frank Rijkaard, Real Madrid staat op twee punten.

In Engeland is Chelsea koploper Manchester United tot op drie punten genaderd. Terwijl Chelsea thuis met 1-0 won van Tottenham Hotspur, verloor de ploeg van Edwin van der Sar met 2-1 bij Portsmouth. Nummer drie Liverpool won dankzij een rake kopbal van Dirk Kuijt zaterdag van Reading (1-2). De spits maakte in de 85ste minuut het belangrijke tweede doelpunt.

In de Serie A is de strijd om het landskampioenschap een stuk minder spannend. Koploper Internazionale, dat dit seizoen nog geen competitieduel verloor, verspeelde weliswaar twee punten uit tegen Reggina (0-0), maar heeft nog 18 punten meer dan de nummer twee, AS Roma.