De Kruistocht van Rouvoet

Terwijl de hele wereld onder ons wegsmelt, opdroogt of op een andere manier naar de klote gaat, gebruiken onze heilige vrienden van de ChristenUnie, onder leiding van André Rouvoet, al hun energie om de samenleving weer terug naar het stenen tijdperk te katapulteren. Jarenlang hebben ze hun stemmen in de oppositie goed gebruikt om andere partijen te steunen. Nu zitten deze Christelijke hardliners in het kabinet en ruiken ze hun kans.

Ze maken zich druk over een reclameposter met een mooie vrouw erop in de binnenstad van Utrecht. Ze tornen aan het homohuwelijk, door ambtenaren toe te staan te weigeren een huwelijk tussen twee homoseksuelen te sluiten en ze hebben het voor elkaar gekregen, hoe, alleen God weet het, dat deze regering officieel het gebruik van palliatieve sedatie propageert. Bij euthanasie krijgt de dodelijk zieke een prik en slaapt -ie in, zijn hand in de hand van zijn geliefde. Palliatieve sedatie is een wrede vorm van euthanasie. Je spuit de dodelijk zieke plat, brengt ’m in een soort coma en laat het lichaam dan langzaam sterven. Na dagen vol gerochel en getril, met longontstekingen, hartaanvallen, doorligplekken en allerlei andere vreselijke dingen, houdt het lichaam er, moegestreden, mee op. Dát is palliatieve sedatie. En dat is waardig sterven, volgens onze christenvrienden. Omdat God het zo gewild heeft, dat je je niet met het leven bemoeit (maar wél opereren en levertraan slikken). Mooi, humaan ten onder gaan, in strijd met het leven. Spugend en zwetend, in je bed schijtend, wachtend tot de orgie van kankers en ontstekingen je lichaam van binnen heeft uitgevroten. Met je hand in de hand van je geliefde. Het is een fucking schande.

En de PvdA moet zich schamen dat nota bene mede onder haar bewind – zij staan er achter, zij hebben er voor getekend, zij willen het óók – deze aantasting van het homohuwelijk en deze gruwelijke vorm van sterven wordt gepropageerd. Blijf er met je fikken vanaf! We zijn trots op het homohuwelijk en euthanasie. Dat moeten grondrechten zijn. Net als het milieu. Daar moet een kabinet helemaal niets over te zeggen hebben. Komt iedere paar jaar weer een andere idioot met een nieuw idee. Tweeduizend jaar Christelijke beschaving heeft ons tot hier gebracht: wij bepalen zelf, in vrijheid, hoe we willen leven, en sterven. En dan wil ik niet wachten tot mijn lichaam het sputterend en lijdend opgeeft, of op een wonder van de Paus. Kent u die van die non? Zullen we het even over dat wonder hebben, als intermezzo en om de zaak in perspectief te plaatsen, uit welke heilige bron deze overtuiging van de ChristenUnie is ontsprongen? Er was eens een non in Frankrijk en die kon geen spier bewegen zonder te trillen. Het moest met een rietje naar binnen. Nu kan ze weer alles. Autorijden, bierdrinken, het is ongelofelijk. En dat komt allemaal omdat de vorige Paus haar heeft genezen en die wordt nu heilig verklaard. Het was namelijk een wonder.

Zo heb ik Hans Kazan een keer een konijn uit zijn hoed zien halen, dat geloof je gewoon niet. Dat was pas een wonder. Daar zijn tenminste ook beelden van. Ik eis dat Hans Kazan ook op mag gaan voor een heiligverklaring.

Wij, Nederland, vormen in de evolutie van samenlevingen een vooruitgeschoven post. Wij moeten niet terug. Wij moeten vooruit. Naar een eerlijke, bewuste samenleving, waarin iedereen zijn eigen god is, met z’n eigen vrijheden en verantwoordelijkheden, en wij gezamenlijk onze energie gebruiken, met vliegend vaandel en slaande trom, om de aarde te beschermen voor onze kinderen. En nu ga ik het volkslied zingen.

    • Beau van Erven Dorens