Chelsea dicht kloof met Man United

Manchester United heeft nog maar drie punten meer dan Chelsea. De koploper van de Engelse Premier League verloor zaterdagavond de uitwedstrijd bij Portsmouth (2-1). Chelsea maakte voor eigen publiek geen fout tegen Tottenham Hotspur (1-0).

Doelman Edwin van der Sar ging bij het eerste doelpunt van Portsmouth niet vrijuit. Hij kreeg in de dertigste minuut geen controle over een afstandsschot van Benjani Mwaruwari. De keeper van Oranje sloeg de bal voor de voeten van Matthew Taylor. De spits van Portsmouth profiteerde dankbaar: 1-0. Vlak voor tijd keek Van der Sar kansloos toe hoe aanvoerder Ferdinand in eigen doel schoot. John O’Shea bepaalde in blessuretijd de eindstand op 2-1. Chelsea dankte de zege op Tottenham Hotspur (1-0) aan verdediger Carvalho, die vlak na rust van ver doel trof.

Real Madrid is helemaal terug in de race om de Spaanse voetbaltitel. De Koninklijke won zondagavond voor eigen publiek met 2-0 van Osasuna en profiteerde optimaal van de misstappen van Barcelona (1-0 verlies bij Real Zaragoza) en Sevilla (0-0 thuis tegen Racing Santander). Het verschil met de titelverdediger uit Catalonië is nog maar twee punten.

De strijd om de Duitse voetbaltitel is door de wisselvalligheid van de topclubs in jaren niet zo spannend geweest als nu. Voor de verandering maakten de titelkandidaten dit weekeinde eens geen fout. Werder Bremen, de tegenstander van AZ in de UEFA Cup, versloeg op eigen veld FC Nürnberg met 1-0. Lijstaanvoerder Schalke 04 kende een helft lang moeite met hekkensluiter Borussia Mönchengladbach. Na de pauze maakten Gerald Asamoah en Kevin Kuranyi het verschil voor de club die 49 jaar geleden voor het laatst het kampioenschap vierde: 2-0.

VfB Stuttgart bracht het lastige uitduel tegen Hamburger SV eenvoudig tot een goed einde en beperkte de achterstand op Schalke tot vier punten. Na 27 minuten leidde de ploeg van coach Armin Veh al met 0-3.

Hannover-speler Arnold Bruggink leek met een doelpunt kort voor rust de kampioenskansen van titelverdediger Bayern München nog verder te laten afnemen. Martin Demichelis en Bastian Schweinsteiger voorkwamen na rust alsnog een nederlaag voor de kwartfinalist in de Champions League: 1-2. Met nog zes speelronden te gaan, heeft Bayern München zes punten minder dan Schalke. (ANP)