7 Beschermen

Delfts blauw om je zadel Mooie zadelhoes www.bikecap.com/nl, 9,95 euro

Mooie zadelhoes

www.bikecap.com/nl, 9,95 euro

Wat is het toch met fietszadels en regen? Zadels blijven urenlang kletsnat en dus ga je in de weer met plastic tasjes die afgeven aan je broek, scheuren, vies worden en er ten slotte af waaien. Als je je fiets vaak bij het station parkeert, wil het wel eens voorkomen dat ineens alle zadels een hoesje hebben dankzij een of andere ludieke actie. In tijden van politieke verkiezingscampagnes bijvoorbeeld: de PvdA had een leuke rooie. Die was lekker stevig, en helaas ook heel erg gewild, dus onmiddellijk weer weg. Maar het einde van de natte kont is in zicht: er is, echt waar, een heuse bikecap-site. Stevige zadelhoezen met printjes: ruitjes, rozen, groenten, aardbeien, citroenen, Delfts blauw of oranje bloemenfriemeltjes. Ongelooflijk tuttig en niet altijd even mooi. Perfect dus: die durft niemand van je fiets te jatten. Mocht je ’m juist adoreren, dan is gebruik in openbare ruimten niet aan te bevelen. (VL)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Henk Leenaers, Viola Lindner en Marjolein Marchal