6 Route plannen

Plan zelf een leuke fietsroute Fietsroute plannen http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner Plan zelf een leuke fietsroute

Fietsroute plannen

http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner

Lekker naar buiten met dit mooie weer. Op de fiets bijvoorbeeld. Maar waar naartoe? Op de Utrechtse Heuvelrug verdwaal je al snel in het doolhof van schelpenpaadjes. En ook dat pittoreske fietspontje blijkt volstrekt onvindbaar. Wie is uitgekeken op het saaie fietspad langs de provinciale weg kan voortaan zijn eigen route samenstellen. De Fietsrouteplanner van de provincie Utrecht combineert de favoriete paadjes, bruggetjes en doorsteekjes van andere fietsers tot een nieuwe route. Zo voert de ‘natuurroute’ van Utrecht naar Amersfoort mij door het bos naar Lage Vuursche, en dan via de Soesterduinen naar het Dierenpark. ’s Avonds alleen op pad? Fiets dan ‘sociaal veilig’ via de bebouwde kom van Bilthoven en Den Dolder. Met een gps-ontvanger kun je de route uploaden voor een TomTom op je stuur. Binnenkort ook in Friesland en Brabant. (HL)