5 Droogfietsen

Droog, en 2 handen aan het stuur Handsfree paraplu www.drybike.nl, 17,50 euro excl. verzendkosten

Handsfree paraplu

www.drybike.nl, 17,50 euro excl. verzendkosten

Nederlanders kopen steeds meer fietsen. Door klimaatverandering gaat het steeds vaker regenen. Zo. Twee ogenschijnlijk compleet losstaande nieuwsfeiten komen samen in één pakkende oplossing: de drybike. Een stang die je aan je fietsstuur vastmaakt. Daaraan klem je dan met een simpele vleugelmoer in een paar seconden je paraplu vast. Voilà: handsfree met paraplu fietsen. „Mijn vriendin gaat op de fiets naar haar werk. En als het regent, komt ze soms als een verzopen kat aan”, vertelt uitvinder Jeroen Hemelrijk. „Het is een gestuntel met zo’n paraplu op de fiets. En nog gevaarlijk ook.” Reden voor hem om eens goed over het probleem na te denken. 100 procent waterproof is de paraplustandaard niet, maar het is volgens Hemelrijk een goede bescherming tegen een nat hoofd en bovenlichaam. En als de zon schijnt, kun je ’m gebruiken als parasol. (JvG)