1 easy riding

De blits maken deze zomer? Dat kan met deze chopper, de Nirve Cannibal Raw, voor 739 euro.

De heftigste bikes

www.chopperdome.com

Een dikke motor onder je kont om door de stad te rijden? Het blijft natuurlijk wel stoer. Toch ben je misschien nog wel stoerder als je je verplaatst op een motorloze chopper. Ja, het kan echt. Kijk je in de Van Dale dan vind je bij het woord chopper ‘motorfiets met een verlengde voorvork en een zeer lang zadel met achteraan een rugsteun’. Vergeet niet dat de term ‘chopper’ ook op fietsen slaat. Het begon in de jaren ’70 met de kinderfiets Raleigh Chopper, die een culticoon werd. Inmiddels zijn allerlei customised fietsen helemaal hot. Hoewel Europese fietsen nogal hoekig zijn en puur dienen om zo snel mogelijk van a naar b te komen, gaat het bij choppers en lowriders meer om comfort en stijl. Het zijn echt fietsen om lekker op te cruisen. Je mag gezien worden. Voor zo’n originele bike kun je terecht bij Chopperdome in Amsterdam. Bekijk online de collectie, waaronder choppers als de Nirve Cannibal. Dikke ballonbanden, een verchroomd frame, lange voorvork en vlammende opdruk. Heb je 400 tot 1.500 euro over om op te vallen deze zomer? Dan is deze chopper een idee. Zonder motor natuurlijk. (MM)