Kasparov, huurling van de neocons

Stop de persen: dit is hoogst curieus. Garry Kasparov, die Poetin ten val wil brengen via zijn oppositiefront Een Ander Rusland, blijkt tevens lid van de adviesraad van de CSP, ’Center for Security Policy’. Nieuw voor mij, deze club: An independent, non-profit, non-partisan organization dedicated to the security of America and its allies. De heren neigen tot robuust ingrijpen, want: Today’s national security threats compel

csp.jpgStop de persen: dit is hoogst curieus. Garry Kasparov, die Poetin ten val wil brengen via zijn oppositiefront Een Ander Rusland, blijkt tevens lid van de adviesraad van de CSP, ’Center for Security Policy’.

Nieuw voor mij, deze club: An independent, non-profit, non-partisan organization dedicated to the security of America and its allies. De heren neigen tot robuust ingrijpen, want: Today’s national security threats compel us to ensure we are strong and prepared.  We as a nation must also work to undermine the ideological foundations of totalitarianism and Islamist extremism with at least as much skill, discipline and tenacity as President Reagan employed against Communism to prevail in the Cold War.

De adviesraad van de CSP is een staalkaart van Amerikaanse haviken, variërend van  Reagan-democraten als James Webb tot Clinton-impeacher Henry Hyde en senator James Inhofe - jawel, de maniak die ooit ’woedend was over de woede over Abu Ghraib’ en milieuactivisten vergelijkt met nazi’s. Nou ja, en hier dan, brieven van de vrienden van CSP: Reagan, Cheney, Rumsfeld …

csp2.jpgOngeloofelijk dat Kasparov lid is van deze club, alsof hij erop uit is te bewijzen dat elke oppositie tegen Poetin een vorm van landverraad is. Zou het Kremlin iets door zijn eten hebben geroerd? Is hij gek geworden? Of is het schaakgenie politiek simpelweg onnozel? Ik vrees het laatste. 

(Via Russophobe en Onto Info)