Een nepgitaar en gamend chatten

xbox_spring_2007_update_02.jpgHet blijft nog even onrustig op de spelconsole-markt. Microsofts Xbox-team gooit alles in de strijd om de komst van de Playstation 3 te beantwoorden met nieuwe releases. Vorige week al een Xbox Elite, nu weer met opvallende accessoires; een nepgitaar en een volledig mini-toetsenbord voor je controller.

Persoonlijk heeft het Hebben-team heeft nooit begrepen waarom je zou willen chatten met een spelcomputer. Dan ga je toch achter de pc zitten gamen? Maar nu wordt alles duidelijk: Microsoft komt met een QWERTY-minitoetsenbord dat je in je Xbox-360 controller klikt. Met je duimen kun je chatten met Windows Live Messenger en ondertussen Gears of War spelen.

guitar_hero_ii_51.jpgXbox-accessoire nummer twee is de plastic gitaar die bij het spel Guitar Hero II geleverd wordt. In januari al in Las Vegas te zien, maar nu ook op de Nederlandse markt. Het model is geïnspireerd op de Z-vormige Gibson Explorer – onsterfelijk dankzij James Hetfield van Metallica . Maar de Gibson van Hetfield heeft geen kleurcodes à la de Jostiband op de hals geverfd. Stel je voor dat je vriendin je betrapt met zo’n plastic gitaar om je nek, dansend voor de tv. Zeg je dan met een stalen gezicht dat je haar gitaarheld bent?