Vitesse verslaat Sparta

Vitesse kan nog winnen. De ploeg uit Arnhem maakten gisteravond in het Gelredome tegen Sparta (3-0) een einde aan een reeks van negen wedstrijden zonder zege. Danko Lazovic was met twee doelpunten de uitblinker bij Vitesse. Hij staat nu op negentien competitietreffers.

Trainer Aad de Mos kon opgelucht ademhalen. Hij gelooft in dit Vitesse en wijt de slechte serie aan blessures, schorsingen en pure pech. In voetballend opzicht valt Vitesse dit seizoen zeker mee, stelde hij steevast na het zoveelste puntenverlies na de winterstop.

Vitesse begon de tweede seizoenshelft met een zege tegen FC Groningen (3-0), maar daarna kwam de klad erin. Er volgden pijnlijke nederlagen thuis tegen Excelsior (2-3) en uit bij RKC Waalwijk (3-1).

De Mos heeft echter ook gelijk dat Vitesse na de winterstop weinig geluk kent. Zo won Feyenoord vorige week in het Gelredome (0-1) door een treffer van Pierre van Hooijdonk, waar de thuisploeg minimaal een punt had verdiend. Voor Vitesse zit er nu niet meer in dan de play-offs voor de Intertoto-competitie. .

Vitesse trof een zwak Sparta, met spits Darryl Roberts uit Trinidad en Tobago voor het eerst in de basis. De Mos had zijn elftal op drie plaatsen veranderd in vergelijking met `het duel met Feyenoord. Sebastien Sansoni en Purrel Fränkel waren terug na een schorsing en Mads Junker mocht voorin een duo vormen met topschutter Lazovic.

Vitesse kende een droomstart. De ploeg uit Arnhem kwam al in de vierde minuut op voorsprong door een strafschop van Lazovic: 1-0. Een kwartier later was het 2-0 door een schot van rechter verdediger Paul Verhaegh.

In de tweede helft zakte Vitesse wat weg, mede doordat de 3-0 lang uitbleef. Pas in de slotfase maakte Lazovic zijn tweede doelpunt. (ANP)