Trousers (2)

`Het moet niet gekker worden`, dacht ik, toen ik het artikel van Japke Bouma en Anja Vink las (Zaterdags Bijvoegsel, 2 febr.) waarin Ankie Verlaan, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Amsterdam en UvA, vertelt hoe zij via een excursie naar een kledingmuseum de `s` achter trousers inzichtelijk maakte. En dat dit nou competentiegericht leren was. Ik verwachtte hordes ingezonden brieven, want ik vond het voorbeeld in al zijn pedante mallotigheid een belediging voor iedere weldenkende docent. De hordes bleven weg, maar gelukkig reageerde Leo Prick er in zijn column op, hetgeen weer een ingezonden brief van Ankie Verlaan opleverde. Ik vind het niet erg dat zij in haar filippica de journalisten van het artikel de schuld geeft en de redacteur die de kop verzon `Kijk maar, een broek heeft twee pijpen`. Noch vind ik het erg dat zij zich, qua beeldend vertellen, schaart in het gezelschap van Theo Thijssen en Multatuli - die hadden trouwens gewoon hun broek laten zien. Maar dat zij besluit met: `Wordt het zo langzamerhand geen tijd voor iets meer inhoud op de rechterkant van de zaterdagse onderwijspagina?` gaat mij echt te ver. Misschien kan Verlaan met haar expertise als docent gaan werken op de nieuwe afdeling `Fashion & Branding`, van de opleiding technisch commerciële confectiekunde van de Hogeschool A`dam.