Topman Telecom Italia weg na ruzie met aandeelhouder

Milaan, 7 april. De bestuursvoorzitter van Telecom Italia, Guido Rossi, is opgestapt vanwege een conflict met de belangrijkste aandeelhouder, Olimpia. Dit meldden de Italiaanse media gisteren. Het vertrek komt niet onverwachts. Het eveneens Italiaanse concern Pirelli, dat voor 80 procent eigenaar is van Olimpia, schrapte Rossi woensdag van de lijst met nieuwe directeuren die kandidaat zijn om op 16 april te worden gekozen. Pirelli is in gesprek met de Amerikaanse telecomgigant AT&T en het Mexicaanse America Movil over de gedeeltelijke verkoop van zijn aandeel in Olimpia, en dus indirect het aandeel in Telecom Italia. De mogelijke deal ondervindt veel weerstand in de Italiaanse politiek. Eerder probeerde Pirelli het aandeel aan het Spaanse Telefónica te verkopen, maar dat mislukte omdat onder andere Guido Rossi dwars lag.