Televisie Voorkeur

Nederland zingt met Pasen. Koor en samenzang verzorgd door de Evangelische Omroep (EO), Ned.1, 9.00-10.30u rotterdam remonstrantse kerk foto rien zilvold Zilvold, Rien

documentaire

0032: Nom. Nom, een 18-jarige Thai, leeft samen met zijn moeder en zijn zus bij zijn Vlaamse adoptievader, een visboer uit Sint-Niklaas. Net afgestudeerd begint hij na de tsunamiramp een benefietactie voor zijn familie in zijn geboorteland. Hij gaat de opbrengst zelf naar Thailand brengen. België 1 (Eén), 20.40-21.30u.

Tegenlicht: Plaats des oordeels – Het nieuwe Midden-Oosten. Irak is een puinhoop. Iran gaat nucleair, Israël is gedemoraliseerd en de Verenigde Staten zijn tot op het bot verdeeld. Is hier sprake van een doemscenario met dramatische bomaanslagen, zelfmoordvideo’s, stenen gooiende Palestijnen en ruziënde wereldleiders? De beelden van het Midden-Oosten op de televisie leiden tot grote verwarring. Voormalig Midden-Oosten-correspondent Joris Luyendijk analyseert de mechanismen van de berichtgeving op tv over het Midden-Oosten. Ned.2, 20.55-21.50u.

Jackie Magazine: A girl’s best friend. In de jaren zeventig moesten de tieners nog zien te overleven zonder internet, mobiele telefoons en talloze televisiekanalen. Documentaire haalt bitterzoete herinneringen op aan Jackie Magazine, een blad over popmuziek, mode en jongens, dat vertier bood aan meisjes en stiekem ook aan hun broers. Lezers en redacteuren van het blad vertellen over hun ervaringen. BBC 2, 22.00-23.00u.

Dossier 2300. Documentaire over de dikste vrouwen van Groot-Brittannië. Ondanks de overtollige kilo’s lijken de vrouwen er niet mee te zitten. RTL4, 22.55-23.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Actrice Carice van Houten komt de luister-cd Het Achterhuis, die zij heeft ingesproken, promoten. Kok Herman den Blijker vertelt over de finale van het programma Mijn tent is top dat hij presenteert. Verder komt de maker van de documentaire Uruzgan Kamp Holland samen met een van de gefilmde militairen vertellen over zijn ervaringen. Vijf Nederlandse deelnemers aan de internationale armworstel-wedstrijd Gladiator’s Night, die zaterdag in Zwitserland werd gehouden, geven een demonstratie. Ned.3, 19.30-20.10u.

Pauw & Witteman. Gasten zijn onder anderen de schrijfster Esther Verhoef die praat over haar nieuwe thriller Close-up, en dirigent Jos van Veldhoven, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging die vertelt dat hij dit jaar de Matthäus Passion heeft overgeslagen. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Giganten: Goethe – Magier der Leidenschaften. Gedramatiseerde documentaire over het leven van de Duitse schrijver, wetenschapper, toneelschrijver, romanschrijver, filosoof, dichter, natuuronderzoeker en staatsman Johann Wolfgang von Goethe (Frankfurt am Main, 28 augustus 1749 - Weimar, 22 maart 1832). Goethe schreef o.a. Die Leiden des jungen Werthers. ZDF, 19.15-20.15u.

WerkZat: Brenda en Maarten. Serie programma’s over mensen die niet tevreden zijn met hun werk en hun leven. Met hulp van een coach proberen zij een carrièresprong te maken. Ned.2, 19.55-20.25u.

Mission Africa. Reportageserie waarin vijftien vrijwilligers zes weken worden gevolgd tijdens het opzetten van een reservaat in Kenia. BBC 1, 20.00-20.30u.

Between the sheets. Britse dramaserie over koppels met relatieproblemen. In deze aflevering: de spanning stijgt als Simon en Peter ruziën over Georgia. Hazel gaat elders op zoek naar rust en gezelligheid en Paul en Alona zijn wanhopig en besluiten om samen sekstherapie te volgen. België 2, (Canvas), 22.45-23.35u.

Jonnny’s Kingdom: My grand design. Jonnny Kingdom, ex-stroper en grafdelver die natuurfilmer is geworden, bouwt in de herfst een schuilplaats van waaruit hij dassen hoopt te kunnen filmen. BBC 2, 20.30-21.00u.

sport

NOS-Studio Sport. Met onder meer aandacht voor Engels voetbal, wereldkampioenschappen motorcross in Oldenbroek en een vooruitblik op de wedstrijd in de UEFA Champions League Liverpool-PSV. Ned.1, 18.05-19.00u.

De Wedstrijden. Samenvattingen van buitenlandse voetbalwedstrijden in de Bundesliga, Serie A, Primera Division, de Schotse Premier League en de Belgische eredivisie. Tien, 22.30-23.35u.

Cricket. Verslag wereldbekerwedstrijden cricket in West-Indië. BBC 1, 1.30-2.20u.