Televisie Voorkeur

Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. De paaswake komt dit jaar vanuit de kapel van het Cenakel Soesterberg. Voorgangers zijn mediapastores Peter Denneman en Joke Litjens. Ned. 2, 23.00-00.20u.

Actualiteiten

Terzake zaterdag: Nagel mij aan het kruis. Dominik Diamond laat zich in een zoektocht naar zijn spirituele identiteit op de Filippijnen aan het kruis spijkeren. Canvas, 20.00-20.50u.

Documentaire

Werelddoc: Mohammed. In de Nederlandse grote steden staat de naam Mohammed op de eerste plaats in de top-20 van jongensnamen. Filmische impressie van een gevarieerde groep Marokkaanse jongens en mannen in Den Haag. Ned. 2, 13.35-14.30u.

Light at the edge of the world: The wayfinders. De oude Polynesiërs konden naar eilandjes in de Stille Oceaan navigeren door naar de sterren, de wind en de golven te kijken. National Geographic, 20.00-21.00u.

Praatprogramma

Boter, kaas en eieren. Nina Jurna, RTL4-correspondent in Suriname, Clark Accord, schrijver, en journalist John Jansen van Galen over verslaving aan kansspelen en de rechtszaak tegen Desi Bouterse in verband met de decembermoorden. Ned. 2, 15.00-15.25u.

Rondom tien. Faalt Vrouwe Justitia? Bij de Schiedammer Parkmoord maakten politie, Openbaar Ministerie en rechters forse fouten. Ook in minder bekende zaken gaat het soms flink mis door ‘tunnelvisie’ van individuele rechercheurs, scoringsdrift van justitie en vergissingen van rechters. Ned. 2, 21.05-22.00u.

Informatief

PREMtime Turkije. Prem onderzoekt hoe vrij Turkije eigenlijk is. Turkije wil graag toetreden tot de Europese Unie, maar hoe zit het met de mensenrechten in dit land? Ned. 2, 16.10-17.00u.

NCRV Natuurlijk – Natuur in de stad. Leiden is één van de eerste steden in Nederland met een ‘stadsnatuurmeetnet’. Het streven is om jarenlang elke twee jaar een meting te doen, zodat een goed beeld ontstaat van de Leidse stadsnatuur. Ned. 2, 18.05-18.30u.

Wonderlijke wegen: Drenthe. Vroeger stond Drenthe bekend als het Hollandse Siberië, omdat grote delen door de uitgestrekte veengebieden woest en onbereikbaar waren. Bezoek aan de voormalige strafkolonie Veenhuizen en de zeventiende-eeuwse jaarmarkt in Anloo. Ned. 2, 19.00-19.30u.

Kunst

The culture show. Gesprek met regisseur Shane Meadows, kunstenaar Andy Goldsworthy, modeontwerper Hussein Chalayan en toneelschrijver John Simm. BBC 2, 20.40-21.30u.

Drama

NPS Korte film: Natan. Zweedse korte film uit 2003 van Jonas Bergergard en Jonas Holmstrom. Verstandelijk gehandicapte Natan wordt door het arbeidsbureau aan het werk gezet in een broodjeszaak. De eigenaar ontslaat hem en bemoeit zich met het leven van Natan. Ned. 2, 14.30-14.40u.

Muziek

Oasis. Roadmovie en concertfilm over de laatste tour van de Britse band Oasis. De tour was naar aanleiding van hun album Stop the Clocks. Ned. 2, 23.20-00.20u.

Amusement

The story of Mr. Bean. Kijk achter de schermen bij de geboorte en ontwikkeling van een fenomeen, Mr. Bean. RTL 7, 18.00-19.00u.

Koppensnellers. Jack Spijkerman en zijn team geven hun kijk op de actualiteit en twee bekende gasten aan de Kop van Jut. Tien, 20.00-21.00u.

Koefnoen. Hierin krijgt ijsbeer Knut nuttige tips van zijn managers, de gangsters uit Tarantino’s Pulp Fiction doen paasinkopen en de Matthäus Passion wordt onherstelbaar vertolkt door de Toppers. Ned. 1, 21.25-22.05u.

De Lama’s. Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Jandino Asporaat improviseren. Naar de Channel-4-rubriek Whose Life Is It Anyway? Ned. 3, 22.40-23.20u.

Sport

NOS Tennis Davis Cup. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Groot-Brittannië - Nederland om de Davis Cup. Het Nederlandse tennisteam kan zich kwalificeren voor een plaats in de wereldgroep. Ned. 1, 13.50-17.00u.

De Wedstrijden. Het complete overzicht van de vandaag in de eredivisie gespeelde wedstrijden. Met o.a. Roda JC - Excelsior, sc Heerenveen - ADO Den Haag en NEC - PSV. Tien, 22.05-23.20u.

NOS-Studio Sport. Engels voetbal, Davis Cup, het EK Judo en volleybal. Ned. 1, 22.50-23.45u.