Televisie Overige Films

Mermaids (Richard Benjamin, 1990, VS). Comedy-drama over onconventioneel gezin anno 1963, verteld vanuit het perspectief van naïeve teenager Winona Ryder. Zij wil het liefst non worden, zo beschaamd is zij over haar flamboyante, alleenstaande moeder (Cher) en bovenal over haar eigen opspelende hormonen. Ook met Bob Hoskins. RTL4, 13.45-15.45u.

A Bug’s Life (John Lasseter & Andrew Stanton, 1998, VS). Aan Antz verwante computeranimatiefilm waarin een mierenkolonie wordt gered van de ondergang door een schlemielige werkmier. Muziek van Randy Newman. België 1, 14.05-15.40u., nagesynchr.

Flight of the Phoenix (Robert Aldrich, 1966, VS). Ouderwets smakelijke avonturenfilm met prachtige karakterrollen van onder anderen James Stewart, Peter Finch, Richard Attenborough en Ernest Borgnine. Na een vliegtuigongeluk belanden ze midden in de woestijn. Hoe te overleven? BBC2, 16.00-18.20u.

Un genio, due compari, un pollo / The Genius (Damiano Damiani, 1975, Italië). Spaghettiwestern met Terence Hill, Miou-Miou en Robert Charlerois. Drietal beraamt overval op corrupte officier. Tien, 17.15-18.55u.

Crimson Tide (Tony Scott, 1995, VS). Jonge marine-officier Denzel Washington raakt tijdens missie in een onderzeeër in ernstig conflict met zijn praktisch ingestelde superieur Gene Hackman. Onwaarschijnlijke bootfilm drijft volledig op de twee hoofdrolspelers. Veronica, 20.30-22.35u.

Navy S.E.A.L.S. (Lewis Teague, 1990, VS). Hightech-wapens overheersen actiefilm waarin Amerikaanse elitecommando’s Arabische terroristen bestrijden. Met Charlie Sheen. Veronica, 22.35-0.40u.

Whale Rider (Niki Caro, 2002, Nieuw-Zeeland). Mild exotisch sprookje over meisje dat uitverkoren lijkt om leiding te gaan geven aan haar Maori-gemeenschap. Haar opa vindt echter dat alleen mannen dat kunnen. Arte, 0.15-1.55u.

Office Space (Mike Judge, 1999, VS). Effectieve, cartooneske kantoorsatire laat een kantoor zien als een anonieme gevangenis, waar het personeel opdraait voor elke denkbare vorm van slecht management. En niemand kent het doel van al het verschuiven van papier. BBC2, 1.00-2.25u.

The Mod Squad (Scott Silver, 1999, VS). Bioscoopversie van tv-serie uit jaren zestig. Drie jeugddelinquenten worden gestrikt voor undercover-werk in de onderwereld van L.A. BBC1, 1.20-2.45u.

Little Shop of Horrors (Roger Corman, 1960, VS). Lowbudget-griezelkomedie met cultstatus. Sullige jongeman onderhoudt een gestaag groeiende, mensenvleesetende plant. Met Jack Nicholson als masochist bij de tandarts. In 1982 door Frank Oz opnieuw verfilmd tot musical. BBC2, 3.10-4.25u.