Televisie Film van de dag

Jesse Rinsma in de familiefilm Knetter. Arnolds, Victor

Knetter. Knetter is een afgewogen film van Martin Koolhoven, met prima acteurs, subtiel gestileerd decor en mooie beelden. Bonnie (Jesse Rinsma) is een hartveroverend meisje, dat in een matriarchale idylle leeft met haar moeder en haar oma. Het is maar goed ook dat haar oma erbij is want, zoals Bonnie zelf zegt, „meestal is mijn moeder gewoon mijn moeder, maar niet altijd”. In dat laatste geval ligt Bonnies moeder (Carice van Houten) met haar hoofd onder de dekens, of ze danst juist met een willekeurige ober over het terras. Als Bonnies oma er niet meer is, wordt dat dus moeilijk. Nu neemt moeder de pillen niet meer die haar netjes in het midden van haar buien houden en een pinnige juffrouw van de jeugdzorg komt akelig vaak aan de deur. Bonnie slaat zich er doorheen, met hulp van de veel dropveters en spekkies etende meester en een rossig schoolvriendje.(Martin Koolhoven, Nederland, 2005). Ned.3, 15.00-16.15u.

Bas Blokker