Televisie Film van de dag

Scène uit de film Jesus Christ Superstar (Norman Jewison, 1973) Jesus Christ Superstar Year: 1973 Director: Norman Jewison Ted Neeley PHOTOS12

Jezus-films. Drie keer Onzelieveheer de dag voor Pasen. En drie keer op een heel verschillende wijze. In de middag verschijnt hij aan ons in de gedaante van de jonge Amerikaan Jeffrey Hunter, in de klassieke Hollywood-productie King of Kings van Nicholas Ray, 1961. Hier leidt de donderstem van Orson Welles ons als verteller door de Nieuw-Testamentische vergezichten. Later op de middag zien we Jezus en zijn discipelen swingen en zingen als hippies in Jesus Christ Superstar (Norman Jewison, 1973), gebaseerd op de rock-opera van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. En ten slotte komt hij ’s avonds aan zijn eind, kronkelend van de pijn en overdekt met bloedige wonden in The Passion of the Christ van Mel Gibson (2004). Dat vereist een sterke maag, of misschien zelfs wel een ongezonde fascinatie voor bloed.King of Kings, BBC2, 15.00-17.35, Jesus Christ Superstar, Net5, 17.35-1935, The Passion of the Christ, RTL5, 22.00-23.55 (RTL5)

Bas Blokker

    • Bas Blokker