Serieus zweet

Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in de zesde aflevering van ‘posters’ een indoor-cycling marathon voor het goede doel.

Serieus zweet Tekst en foto’s Ad Nuis Fotograaf Ad Nuis bezoekt voor de Achterpagina bijzondere bijeenkomsten. Vandaag in de zesde aflevering van ‘posters’ een indoor-cycling marathon voor het goede doel. In de Toucan Health Club in Gilze wordt een indoor-cycling marathon georganiseerd. Er zijn ongeveer 75 deelnemers. Spinnen betekent snel ronddraaien, in dit geval de benen, zonder vooruit te komen. Vijf uur lang de blik op oneindig. Dirk-Jan van Heijningen, Aalo Master Presenter, houdt het tempo er goed in: „We gaan weer omhoog, we zijn er bijna, een-twee we gaan door, draai ’m wat zwaarder, hup-hup-hup! Er verschijnen serieuze zweetdruppels hier vooraan.” It’s raining man knalt uit de speakers. „Handen in positie, hou het bovenlichaam stil, benen bewegen, The Freeze, daar gaatie nog een keer. Is iedereen nog van plan vijf uur te fietsen?” De opbrengst gaat naar stichting ‘Spieren voor spieren’, die zich inzet voor kinderen met een spierziekte. Tekst en foto’s Ad Nuis Serie Posters/ Deel 6/ Spinnen in Gilze Rijen Nuis, Ad

In de Toucan Health Club in Gilze wordt een indoor-cycling marathon georganiseerd. Er zijn ongeveer 75 deelnemers. Spinnen betekent snel ronddraaien, in dit geval de benen, zonder vooruit te komen. Vijf uur lang de blik op oneindig.

Dirk-Jan van Heijningen, Aalo Master Presenter, houdt het tempo er goed in: „We gaan weer omhoog, we zijn er bijna, een-twee we gaan door, draai ’m wat zwaarder, hup-hup-hup! Er verschijnen serieuze zweetdruppels hier vooraan.”

It’s raining man knalt uit de speakers. „Handen in positie, hou het bovenlichaam stil, benen bewegen, The Freeze, daar gaatie nog een keer. Is iedereen nog van plan vijf uur te fietsen?” De opbrengst gaat naar stichting ‘Spieren voor spieren’, die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

Tekst en foto’s Ad Nuis