Radio Voorkeur

Componist van de week. De Franse componist Lilli Boulanger (1893-1918) werd slechts 24 jaar maar schreef in die korte tijd een indrukwekkend oeuvre, dat opvalt door klankschoonheid en intensiteit. Zij studeerde orgel en compositie en ontving in 1913 de Prix de Rome met haar cantate Faust en Helène, als eerst vrouwelijke componist in de geschiedenis. Radio 4, 19.30-20.02u.

Theater van het sentiment. Terug naar 1976 met filmer Aat den Ouden die toen een tocht door de Surinaamse wildernis filmde onder de titel Oronoque. Moniek Toebosch vertelt over haar rol in The Rocky Horror Show, waar Hugo Metsers haar tegenspeler was. Beiden waren op 9 april 1976 in de Keukenhof, waar de Rocky Horror Narcis werd gepresenteerd. Radio 2, 20.05-23.05u.

Casa luna. Gast is de beeldend kunstenaar Sam Drukker. In zijn werk staat de mens centraal. Drukker doceert aan de Wackers Academie in Amsterdam en is oprichter van het Nederlands Portretschap. Hij vertelt onder meer over zijn nieuwe solo-expositie en de komende Art Amsterdam. Radio 1, 0.04-0.45u.