Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk live programma vanuit vanuit de Lawei in Drachten. Met interviews, discussie, live muziek en cabaret. Radio 2, 12.05-14.05u.

Opera live. Andrea Chénier, van de Italiaanse componist Umberto Giordano (1867-1948). Opera over de Franse revolutie, over leven en dood van de revolutionair Andrea Chénier. Rolverdeling: Maddalena: Violeta Urmana. Andrea: Ben Heppner. Carlo: Mark Delavan e.a. Koor en Orkest van de Metropolitan Opera o.l.v. Marco Armiliato. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Radiomakers Benno Roozen en Jelle Boonstra ontrafelden herkomst, ontstaansgeschiedenis en anekdotes van meer dan 2.000 tunes in hun boek Het Tunes boek. Hans Hylkema licht zijn documentaire over de levenslange liefde tussen Jan Akkerman en zijn gitaar toe. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek praat met Helmert Woudenberg (1945), acteur, regisseur en theatermaker. Radio 1, 0.02-1.00u