Radio Voorkeur

Opium. Marit Törnqvist is illustrator van de kinderboeken van Astrid Lindgren. Tien jaar geleden ontwierp Törnqvist een driedimensionale beleveniswereld, gebaseerd op Lindgren’s boeken. Zij vertelt over de samenwerking met de toen negentigjarige Lindgren. Acteur en regisseur Aat Ceelen praat over zijn novelle Door de liefde toegetakeld. Zangeres, muzikant en componist Fay Lovsky vertelt over de nieuwe soundtrack die zij maakte bij de Amerikaanse stille filmkomedie The Floor Below uit 1918 met comédienne Mabel Normand in de hoofdrol. Livemuziek van zangeres Ellen ten Damme. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier. In de documentaire Edwin vertellen vier mensen, uit de directe omgeving van de man die werd opgepakt en veroordeeld voor afpersing van het Aholdconcern, over de impact die dit op hen had. Radio 1, 21.04-22.04u.

Verum, bonum, pulchrum. Augustinus in de paastijd: De weg komt naar u toe. Met Hans van Reisen van het Augustijns Instituut in Eindhoven en Joke Gehlen-Springorum over preken van Augustinus over het Johannesevangelie. Radio 5, 23.00-0.00u.