Politie en Engelsen twisten over schuld van rellen in Sevilla

Sevilla, 7 april. De Spaanse politie houdt de supporters van Tottenham Hotspur verantwoordelijk voor de rellen van donderdagavond in Sevilla, na afloop van de UEFA-Cupwedstrijd Sevilla-Tottenham Hotspur. De schuldvraag wordt betwist door de Engelse club, waarvan een woordvoerder gisteren verklaarde dat excessief hard optreden van de Spaanse politie het supportersgeweld had uitgelokt. Overigens is de club wel bereid volledige medewerking aan het onderzoek te verlenen. De Spaanse politie liet gisteren weten dat zeven Engelse fans voor de rechter moeten verschijnen. Een groot aantal Tottenham-supporters raakte gewond in de gevechten die uitbraken in de eerste helft. De raddraaiers wierpen vuurwerk en stoelen naar de Spaanse politie, waarbij ook twee agenten serieus gewond raakten. Volgens een Spaanse official begonnen de problemen, omdat zwaar beschonken Engelsen stewards en politieagenten aanvielen. De Europese voetbalbond UEFA neemt de zaak hoog op. Een woordvoerder verklaarde dat de tuchtcommissie de tv-beelden nauwgezet zal bekijken. Het was de tweede keer deze week dat Engelse supporters in opspraak kwamen. Woensdagavond vochten fans van AS Roma en Manchester United in Rome na afloop van de Champions-Leaguewedstrijd tussen die teams.