opinie

    • Youp

Lustobject

Las dat die arme ChristenUnie weer eens gestruikeld is over een heerlijk door hun eigen God geschapen mokkel in een gouden bikini. Het meisje moet in Utrecht nog opgehangen worden, maar de eerste vragen zijn alweer gesteld. Ik denk dat het puur de kift is. Gereformeerden zijn namelijk van huis uit heel erg lelijk en worden krankzinnig als ze een lekker wijf zien.
Zap op zondagochtend maar eens langs een kerkdienst van de EO en kijk hoeveel menselijk gruwel daar psalmen staat te kwelen. Pukkels en brillen met daarachter loensende ogen. En allemaal in het angstig zwart. Tussendoor kwezelt een blije dominee de meest vreselijke onzin. Als een boom bloeit is dat een geschenk van god en als een half land wordt weggevaagd door een tsunami dan heeft diezelfde god daar niks mee te maken. Elke avond moeten we voor het eten de here danken voor de spijzen, maar als je in een land woont waar nog geen hand rijst is dan mag je die zelfde god niet uitfoeteren. Rare jongens die gerefo’s.
Ik leg het alle Knevels en consorten nog een keer uit. God is katholiek en woont in Zuid-Frankrijk. Daar heeft zij ons de meest heerlijke en begeerlijke meisjes geschonken. Mooie lange benen, slanke taille, volle boezem en een erotische oogopslag. Meisjes die op je netvlies blijven plakken en die ’s nachts opgewonden door je dromen dolen. Heerlijk. Op zaterdagavond gaan die meisjes naar de disco en dansen tot diep in de zondag met beeldschone jongens. De schepping wordt gevierd. Ondertussen liggen jullie in jullie benauwde Veluwse huisjes achter de pukkelige Kaap Kont van jullie bebrilde gereformeerde meisjes. En jullie zullen tegen die zelfde lelijke vrouwen altijd ontkennen dat door jullie dromen heerlijke jonge modellen in gouden bikini’s zwierven en dat zij jullie de meest heerlijke, dus oneerbare voorstellen deden. Gerefo’s dromen niet. In elk geval niet vies!
Wat is nou toch het bezwaar tegen zo’n geveldoekje met een van god gegeven schoonheid? Ik las dat jullie vinden dat de Utrechtse binnenstad een historische uitstraling moet hebben! Goed idee. Maar mogen de geveldoeken met mobiele telefoons dan wel? En wat te denken van alle logo’s van H & M & C & A & V & D? Mag dat wel? Hoog Catharijne? De wanstaltige hoogbouw rond het Centraal Station? Ooit tegen geprotesteerd? Volgens mij is jullie god ooit begonnen met het scheppen van de mens. Eerst wij mannen en uit ons de vrouw. De symbolische rib uit ons lijf. Dus als we het over historische uitstraling hebben dan gaat het mokkeltje toch echt voor de bakstenen huisjes en winkeltjes.
Dan iets anders. Jullie boeren gruwelijk. Jullie sluiten honderdduizenden weerloze kuikens op in donkere schuren, houden onschuldige koeien zomer en winter op stal, stoppen medicijnen in de brokken, mishandelen varkens met miljoenen tegelijk en daar hoor ik nooit iets over. Als ik bij ChristenUnie zat zou ik me daar de hele dag mee bezig houden. Ik zou de hele dag de regering bestoken met vragen over het feit waarom we zo vreselijk met onze door god geschapen dieren omgaan. Waar we het recht vandaan halen om die beesten zo te martelen. Leg een keer uit hoe je biggetjes zonder narcose castreert. Probeer het angstige geluid van die beesten na te doen. Ik heb het over de schreeuw die ze slaken als jullie hun door god geschonken ballen eraf snijden. Die afgrijselijke kreet. Ik zou daar tot mijn dood vragen over stellen. Geen gezever over dubbele paspoortjes, maar vragen over leven en dood.
En als ik dan bekaf van het stellen van deze vragen voor het slapen gaan nog een ommetje door de Utrechtse binnenstad maak, dan zal ik bij het geveldoek met het beeldschone meisje in de gouden bikini neerknielen, de handen vouwen en god danken voor zoveel moois. Zoveel lustopwekkende gratie. Zoveel heerlijks. Alleen al de gedachten aan het meisje maken mijn nacht aantrekkelijk. De mens als lustobject. Zoals ik ook weet dat het meisje van mij droomt. Die bril, dat woeste borsthaar, die wilde oogopslag en dat ongeverfde eilandje op mijn hoofd. En samen zullen we drinken op de gerefo’s. De kift van de gerefo’s. De lelijke gerefo’s!

    • Youp