Klucht om inbraak bij sterrenastroloog

Simon Suiker Foto Anko Stoffels Stoffels, Anko

Advocaat Oscar Hammerstein gaat aangifte doen tegen zakenvrouw Nina Brink, wegens diefstal. Dat zei hij gisteren in De Telegraaf. Brink zou hebben ingebroken bij de afgelopen dinsdag aan de gevolgen van aids overleden Simon Suiker (60), kappershulp en astroloog van onder anderen eurocommissaris Neelie Kroes, vastgoedhandelaar Jan-Dirk Paarlberg, voetballer Ruud Gullit en Heineken-ontvoerder Willem Holleeder.

Direct na het overlijden van de astroloog zouden de chauffeur, de secretaresse en een bodyguard van Brink voor de deur van Suikers huis in Amsterdam hebben gestaan. Brink, oprichtster van internetprovider World Online, was bevriend met Simon Suiker. Bij alle belangrijke beslissingen vroeg ze hem om astrologisch advies. Tot ze in 2004 ontdekte dat Suiker de gesprekken met haar op band opnam. Vanaf dat moment zou ze hem volgens Hammerstein „het leven tot een hel” hebben gemaakt, tot zijn sterfbed aan toe. Brink zou hem op zijn sterfbed nog om de banden hebben hebben gevraagd.

Gistermiddag, tijdens de pauze van de Matthäus Passion, zei Hammerstein door de telefoon dat hij niet zeker weet of „Nina’s handlangers” iets hebben meegenomen uit het huis. In elk geval belden aanwezige huisgenoten hem „in paniek” toen het „ploegje van Nina” voor de deur stond. Gistermiddag stuurde Brink een persbericht. Ze gaat samen met haar echtgenoot Ab, haar dochter Karen en haar chauffeur Job van Haaren „juridische stappen” nemen tegen Hammerstein. Brinks advocaat Jurjen Pen wil Hammerstein laten vervolgens wegens smaad en laster. Ook wordt er een klacht ingediend bij het tuchtcollege van de Orde van Advocaten.

De echtgenoot van Brink en haar chauffeur hebben Simon Suiker verzorgd op zijn sterfbed. Ab Brink heeft „op uitdrukkelijke wens van Suiker de gesprekken van de laatste maand opgenomen”, aldus Brink. De opnames zijn, zegt Brink, nu bij de politie, „die al jaren op de hoogte is van de problematiek rond Suiker.”

Nina Brink heeft Suiker sinds 2004 niet meer gesproken, zegt advocaat Pen. Tot de cliëntèle van de astroloog behoorde in elk geval ook haar tegenstrever: Oscar Hammerstein.