Inland Empire

Inland Empire Film David Lynch keert, zes jaar na Mullholland Drive, terug in de bioscoop met Inland Empire. Het is misschien wel zijn meest mysterieuze film ooit, vol dromen, persoonsverdubbelingen en andere elementen die de maker van Twin Peaks en Blue Velvet typeren. „Inland Empire is een droom van een film. Of je het werk van Lynch nu op je duimpje kent, of er voor het eerst mee kennismaakt, het advies luidt hetzelfde: ga zitten, blijf zitten, laat je gedachten de vrije loop en na drie uur heb je samen met Lynch een meesterwerk geregisseerd. [Het is] een film-over-film, een afrekening met en eerbetoon aan Hollywood [...] Een rek- en strekoefening voor je oogspieren.” Dana Linssen, 4 april 2007 In: 6 bioscopen. scene uit de film Inland Empire (2006) FOTO: A-Film A-Film

David Lynch keert, zes jaar na Mullholland Drive, terug in de bioscoop met Inland Empire. Het is misschien wel zijn meest mysterieuze film ooit, vol dromen, persoonsverdubbelingen en andere elementen die de maker van Twin Peaks en Blue Velvet typeren.

„Inland Empire is een droom van een film. Of je het werk van Lynch nu op je duimpje kent, of er voor het eerst mee kennismaakt, het advies luidt hetzelfde: ga zitten, blijf zitten, laat je gedachten de vrije loop en na drie uur heb je samen met Lynch een meesterwerk geregisseerd. [Het is] een film-over-film, een afrekening met en eerbetoon aan Hollywood [...] Een rek- en strekoefening voor je oogspieren.”

Dana Linssen, 4 april 2007

In:

6 bioscopen.