Hoofdverdachte in zaak Melchers nu in Nederland

Amsterdam, 7 april. Izaan M., een van de hoofdverdachten van de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers, is uitgeleverd door Brazilië. De 51-jarige M. kwam donderdag op Schiphol aan, zo maakte het Openbaar Ministerie gisteren bekend. Claudia Melchers werd op 12 september 2005 ontvoerd uit haar woning in Amsterdam Oud-Zuid. Drie dagen later werd ze vrijgelaten in de buurt van Arnhem. De Braziliaanse politie hield M. in oktober 2005 aan in Rio de Janeiro. Al in december 2006 besloot het hoogste gerechtscollege in Brazilië dat hij kon worden uitgeleverd. Omdat er op een publicatie van deze beslissing in het justitieel dagblad moest worden gewacht, vond de uitlevering nu pas plaats. De politie heeft M. bij aankomst in Nederland aangehouden.