Droog paasweekeinde

De weersvooruitzichten voor dit Paasweekeinde zijn gunstig. Het blijft wellicht overal droog en ook de zon komt regelmatig voor de dag, al zal het vooral vandaag aan de bewolkte kant zijn met normale maxima voor de tijd van het jaar.

Op beide Paasdagen wordt het warmer en ook de dagen daarna blijft het voorjaarsweer. De weersverwachting van de komende dagen is echter niet eenvoudig, want het weer speelt zich in de onderste anderhalve kilometer van de atmosfeer af. Daarboven is de lucht droog en helder, behalve op zeer grote hoogte, wat verklaart dat er regelmatig vliegtuigstrepen zijn te zien.

Laag in de atmosfeer is de lucht vochtiger. Vandaar dat daar nogal wat wolkenvelden drijven. Deze kunnen zomaar opeens ontstaan en dan weer oplossen en hoe dat proces precies verloopt, is tevoren moeilijk in te schatten.

Het lijkt er in ieder geval op dat het vandaag tamelijk bewolkt zal zijn en dat er pas in de late middag en avond wat meer opklaringen volgen. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 10 tot 13 graden.

Komende nacht worden de opklaringen breder en koelt het landinwaarts tot rond 2 graden af. Morgen is het in de zuidelijke helft van het land vrij zonnig en elders meer wisselend bewolkt. Bij weinig wind wordt het 10 tot 15 graden.

Op Tweede Paasdag steekt er een matige westelijke wind op, die drogere lucht aanvoert. Het wordt dan 12 tot 18 graden.