Arcadi Volodos

Arcadi Volodos KLASSIEK Bij het Koninklijk Concertgebouworkest soleerde deze week de jonge Russische pianist Arcadi Volodos in het beruchte Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov onder leiding van dirigent Mikhail Pletnev. Ook op het programma: de weinige bekende Symfonie nr. 6 van Glazoenov. „Onspeelbaar, gekmakend; de superlatieven voor Rachmaninovs concert vormen een cultus op zich. Voor Volodos (35) moeten het raadselen zijn. In zijn vertolking klinken alle vingerbrekende passages als de gewoonste zaak van de wereld. Door de subtiliteiten tussen Volodos en orkest lost bombast op in overrompelende klankschoonheid. Zelfs in de Finale behoudt Volodos zijn bambi-achtige vingervlugheid.” Mischa Spel, 5 april 2007 Het concert wordt uitgezonden op Radio 4: zondag 8 april (eerste Paasdag), 14.15 uur.

Bij het Koninklijk Concertgebouworkest soleerde deze week de jonge Russische pianist Arcadi Volodos in het beruchte Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov onder leiding van dirigent Mikhail Pletnev. Ook op het programma: de weinige bekende Symfonie nr. 6 van Glazoenov.

„Onspeelbaar, gekmakend; de superlatieven voor Rachmaninovs concert vormen een cultus op zich. Voor Volodos (35) moeten het raadselen zijn. In zijn vertolking klinken alle vingerbrekende passages als de gewoonste zaak van de wereld. Door de subtiliteiten tussen Volodos en orkest lost bombast op in overrompelende klankschoonheid. Zelfs in de Finale behoudt Volodos zijn bambi-achtige vingervlugheid.”

Mischa Spel, 5 april 2007

Het concert wordt uitgezonden op Radio 4: zondag 8 april (eerste Paasdag), 14.15 uur.