Amsterdam bijna in finale Europa Cup II

De hockeyers van Amsterdam spelen morgen vrijwel zeker de finale van de strijd om de Europa Cup II. De ploeg won gistermiddag in Madrid ook het tweede groepsduel. Amsterdam versloeg het Belgische Royal Beerschot met 3-0.

Amsterdam begon het toernooi donderdag met een monsterzege (10-0) op het Poolse Grunwald Poznan. De Nederlandse vertegenwoordiger speelt vandaag nog het laatste groepsduel tegen het Duitse Club an der Alster. De Duitsers verloren gisteren verrassend van hetm Poolse Poznan (3-1), waardoor Amsterdam vandaag aan een gelijkspel of een nederlaag met niet al te grote cijfers voldoende heeft voor de groepswinst en de finaleplaats.

Het vrouwenteam van Amsterdam moet vanmiddag nog vol aan de bak om de finale te bereiken. Een ruime overwinning op het Wit-Russische Viktoria Smolevitsji is nodig na het 1-1 gelijkspel van gisteren tegen het organiserende Club de Campo de Madrid.

Amsterdam en Madrid hebben beide vier punten uit twee duels, maar Madrid heeft een beter doelsaldo. (ANP)