Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam TONEEL In Alex van Warmerdams nieuwe toneelstuk Wees ons genadig eist de strenge muze (Ariane Schluter) in ruil voor haar liefde een meesterproef van drie kunstenaars (Pierre Bokma, Aat Ceelen en Stefaan Degand). „De met klare lijn getekende personages zwerven door een lege, gure wereld. Hun dialogen zijn kaal, direct en zeer geestig. Nieuwkomer Stefaan Degand beheerst de Warmerdamstijl even goed als oudgedienden Schluter, Ceelen en Bokma. Wees ons genadig is een schets, zonder mooie spanningsboog of duidelijk einde, die te klein is voor een avondvullende voorstelling in de schouwburg .” Wilfred Takken, 2 april 2007 Tournee t/m 15 juni. Info: 020- 6060600 en www.orkater.nl.

In Alex van Warmerdams nieuwe toneelstuk Wees ons genadig eist de strenge muze (Ariane Schluter) in ruil voor haar liefde een meesterproef van drie kunstenaars (Pierre Bokma, Aat Ceelen en Stefaan Degand).

„De met klare lijn getekende personages zwerven door een lege, gure wereld. Hun dialogen zijn kaal, direct en zeer geestig. Nieuwkomer Stefaan Degand beheerst de Warmerdamstijl even goed als oudgedienden Schluter, Ceelen en Bokma. Wees ons genadig is een schets, zonder mooie spanningsboog of duidelijk einde, die te klein is voor een avondvullende voorstelling in de schouwburg .”

Wilfred Takken, 2 april 2007

Tournee t/m 15 juni. Info: 020- 6060600 en www.orkater.nl.