Twee vermisten na zinken cruiseschip

Twee vermisten na zinken cruiseschip santorini, 6 april. Passagiers van het in problemen geraakte cruiseschip Sea Diamond werden vannacht opgevangen in de haven van het Griekse eiland Santorini, in de Egeïsche Zee. Hun schip liep gistermiddag nabij het vakantie-eiland vast op enkele rotsen in zee, waarop het water maakte en kapseisde. Met hulp van lokale vissers en koopvaardijschepen wist het Griekse leger binnen drie uur de circa 1.600 voornamelijk Amerikaanse passagiers te evacueren. Het 22.421 ton zware en 143 meter lange schip zonk vanochtend rond 6 uur naar de zeebodem, bijna 15 uur nadat het in de problemen kwam. De hulpdiensten zochten vanmiddag nog naar twee Fransen, een 45-jarige man en diens 16-jarige dochter. Alle opvarenden worden nogmaals door de autoriteiten geïdentificeerd om te controleren of de twee mogelijk toch gered zijn. (Foto’s AP, Reuters) The listing Greek-flagged cruise ship Sea Diamond, carrying nearly 1,200 passengers and some 400 crew, is surrounded by rescue vessels at the old port on the Greek island of Santorini April 5, 2007. REUTERS/Dimitris Prassos (GREECE) REUTERS