Televisie Voorkeur

actualiteiten

Eenvandaag. Reportage over een Sri Lankaanse vrouw die zelfmoord pleegde omdat ze niet bij haar Nederlandse man en kinderen mocht wonen. In januari maakte zij in Sri Lanka met landbouwgif een einde aan haar leven. Een onderzoek naar de gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot deze wanhoopsdaad. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Door de jacht van de Nederlandse politie op wiettelers komen er steeds meer wietplantages in Belgische privéwoningen. Met een verborgen camera wordt in ‘growshops’ vastgelegd hoe eenvoudig het is om een winstgevende plantage te beginnen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Deel twee van het VN-rapport over de opwarming van de aarde, gaat o.m. over de gunstige gevolgen voor de Nederlandse landbouw op korte termijn. Verder een reportage over ladingdiefstallen: steeds meer geweld en een schade die in Europa 8 miljard euro beloopt. Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

Wainwright’s walks. Eerste deel van een vierdelige documentaire over schrijver en wandelaar Alfred Wainright (1907-1991) auteur van de klassieker Pictorial Guide to the Lakeland Fells. Met wandelbezoeken aan zijn geliefdste plekken. BBC 2, 20.00-20.30u.

Time machine: Life, a race against time. Tweede aflevering van driedelige reeks waarin wordt getoond hoe het concept tijd vorm heeft gegeven aan het leven op aarde, het doen en laten van de mens en aan de aarde zelf. België 2 (Canvas) 20.50-21.40u.

Informatief

De dorpsdokter. Reportageserie over de dokterspraktijk van Emmelien van Hoorn, met 5.500 patiënten. In haar wachtkamer is het een komen en gaan van mensen en daartussendoor lopen haar zes kinderen en de hond Lex. De dokter bestiert de praktijk met hulp van assisenten en collega-huisdokter. Ned.1, 19.25-20.00u.

praatprogramma

Andries. Andries Knevel brengt met Henk Binnendijk een bezoek aan Israël. Ze praten over de betekenis van de kruisdood van Christus. Ze beginnen op de Olijfberg, dalen af naar Gethsemane en gaan via de Via Dolorosa naar Golgotha en eindigen bij het Open Graf. Ned.2, 19.20-19.45u.

De wereld draait door. Minister Ronald Plasterk komt het komende parlementaire onderzoek naar de veranderingen in het onderwijs toelichten, Maarten 't Hart bezingt de de schoonheid van de Mattheus Passion ter gelegenheid van Pasen en Marc-Marie Huijbregts treedt op als tafelheer. Ned.3, 19.25-20.25u.

Hof van Joosten: Pikante foto. Talkshow over waar gebeurde misdaden en/of ruzies die zijn uitgevochten voor de rechter. Een fotograaf kiekt een vrijend paar op een extravagant feest. De foto belandt in een blad bij een artikel over de losse seksuele moraal. De vrouw is woedend, wil het blad uit de winkel laten halen en eist schadevergoeding. De advocaten van beide partijen pleiten. Ook een gesprek met Dominique Wesie, oprichter van de website Geenstijl.nl. Ned.2, 21.15-22.00u.

Pauw & Witteman. Gast is o.a. de Nederlandse actrice Hannah Verboom, die vertelt over haar hoofdrol in de Amerikaanse thrillerserie The Interior en het succes dat zij heeft in de Verenigde Staten als filmactrice. Ned.1, 23.00-23.55u.

amusement

Rita Reys in concert. Concert van jazz-zangeres Rita Reys in het koninklijk theater Carré in Amsterdam. Ned.2, 17.35-18.20u.

Nachtegiel. Een radioprogramma om naar te kijken met deejays Giel Beelen en Gerard Ekdom, onbekende bands en veel zin en onzin. Ned.3, 1.15-6.48u.

muziek

Giganten: Beethoven – Genie am Abgrund. Gedramatiseerde documentaire over de Duitse componist Ludwig van Beethoven (1770-1827), met Uwe Ochsenknecht. ZDF, 19.15-20.15u.

sport

NOS Sportjournaal. Verslag van de Europese jukokampioenschappen in Belgrado, samenvatting van de vandaag gespeelde enkelspelen in de Davis Cup en een vooruitblik op de Ronde van Vlaanderen met Servais Knaven. Ned.3, 22.35-23.35u.

Eredivisie live: Vitesse-Sparta Rechtstreeks verslag van de eredivisiewedstrijd, voorafgegaan om 19.55u. door Voetbal op vrijdag, een magazine met het laatste nieuws, feitjes en weetjes. RTL 7, 20.30-22.30u.

De wedstrijden. Samenvatting van de vrijdagwedstrijd in de eredivisie en overzicht van de gespeelde wedstrijden in de eerste divisie. Tien, 22.30-0.00u.