Regisseur Bob Clark van film Porky overleden

Amsterdam, 6 april. De Amerikaanse regisseur Bob Clark (66) is omgekomen bij een verkeersongeluk. Clark, bekend van onder meer A Christmas Story en twee komedies rond Porky`s pikante bar, kwam om het leven toen zijn sportauto frontaal werd geraakt door een tegenligger. Bij die botsing kwam ook zijn zoon Ariel (22) om het leven. De bestuurder van de tegenligger bleek te rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Clark maakte vanaf halverwege de jaren zestig tamelijk ongedenkwaardige films zoals een Sherlock Holmes bewerking Murder by Decree (1979). In de jaren tachtig schreef, regisseerde en produceerde hij ineens een reeks succesvolle komedies, te beginnen met Porky`s (1982), die in Nederland bekend stond als Porky`s Pikante Pretpark, over een groepje pubers in de jaren vijftig die hun best doen om hun maagdelijkheid te verliezen. Ook deel 2, The Next Day, was een publiekssucces. De laatste film van Clark die in Nederland uitkwam was Baby Geniuses in 1999, met Kathleen Turner en Christopher Lloyd. Het vervolg daarop, SuperBabies (2004) haalde hier de bioscoop niet.