Radio Voorkeur

Desmet live. Gast Ralf Bodelier vertelt over zijn boek Tegen de Angst. Optimisme als opdracht voor de 21e eeuw. Volgens hem is alleen de open samenleving bestand tegen de uitdagingen van de 21ste eeuw. Hans van den Bergh vraag aandacht voor dichter, prozaïst en journalist Bertus Aafjes (1914-1993), bekend van Een Voetreis naar Rome en Peter Zeeman, die vier jaar werkte aan de vertaling van het literaire meesterwerk van de Russische schrijver L.N.Tolstoj Oorlog en vrede, vertelt over het boek samen met Willem G. Weststeijn, hoogleraar Slavische Letterkunde. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Gast is Adriaan Jaeggi, die vertelt over zijn derde roman waarin hij de dagelijkse angsten van de mens onder de loep neemt. Een verkenning van de smalle grens die ons scheidt van chaos en verlies. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Gesprek met documentairemaker Rob Hodselmans en zangeres en actrice Ellen ten Damme over de film Ellen ten Damme - As I Was Wondering Where This Mixed-Up Little Life of Mine Was Leading To, waarin Ten Damme wordt gevolgd in een periode waarin ze te kampen heeft met borstkanker. Concertzender, 20.02-22.00u.