Podje Opera

Een ontspannend muziekje in je oren tijdens je autorit of treinreis: ideaal om files of luidruchtige medereizigers te negeren. Wel eens aan opera gedacht? Bij het horen van namen als Maria Callas en Giuseppe Verdi gaat vast wel een belletje rinkelen. Denk bij opera niet aan grijze haren en intellectuele hoofden. Denk verder. Denk cultuur, geschiedenis en zie het als een ontdekkingsreis.

De eerste Nederlandse podcast over opera en operette heet Podje Opera en ging acht maanden geleden van start. Operaliefhebber Piet van Everdink en radiomaker Martijn Warnas zetten om de week een nieuwe aflevering online. Natuurlijk kun je op Radio 4 de hele dag klassieke muziek luisteren, maar zij bieden je radio on demand. Verzoekjes per mail worden vaak gehonoreerd én je krijgt wat achtergrondinformatie mee. Handig voor de ‘operaleek’!

Marjolein Marchal

Luister of download viapodjeopera.nl