PCM’er stort bonus van 9 ton terug

Financieel bestuurder Bert Groenewegen van PCM gaat de opbrengst van bijna 950.000 euro die hij kreeg bij de verkoop van het krantenconcern door de Britse investeringsmaatschappij Apax, terugstorten aan het bedrijf. Wel wil hij zijn inleg van 90.000 euro terug. Dat heeft hij gisteravond bevestigd.

Groenewegen was een van de 27 managers die deelnamen aan een aandelenparticipatieplan. De verkoop van het meerderheidsbelang van Apax, begin vorige week, aan de Stichting Democratie en Media leverde voor die groep bijna een vertienvoudiging van hun inleg op. Daarover ontstond bij de redacties van PCM-kranten (NRC, de Volkskrant, Trouw) veel beroering. De twee inmiddels opgestapte bestuurders Aan de Stegge (die gisteren ontslag nam) en Alberdingk Thijm zullen niet terugbetalen.

Groenewegen, die twee jaar geleden aantrad, zegt dat hij zijn terugbetaling intern „al vanaf het begin” heeft aangekondigd. Hij vindt dat een dergelijke winst voor topmanagers „niet uit te leggen is” bij een bedrijf waarvan sommige afdelingen miljoenen moeten besparen. (NRC)

Zie ook pagina 12