Olifantenkalf gedood

Olifantenkalf gedood Kort Nieuws In Dierenpark Amersfoort is deze week een jong olifantenkalf geboren. Maar het kalf werd gedood door zijn oma. „Een olifantenmoeder heeft altijd erg veel pijn bij de bevalling”, vertelt woordvoerder Marjo Hoedemaker. „Als zij die pijn heeft, helpt een oudere ervaren olifant het pasgeboren kalf.” Dat doet hij door over het jonge olifantje heen te gaan staan en het zo te beschermen. „Indra, de moeder van het kalf, kreeg assistentie van haar eigen moeder. Zij ging over het jong staan, maar ze schrok ergens van.” Haar schrik sloeg over in boosheid en toen begon ze het olifantenkalf zo hard te schoppen dat het olifantje stierf. „Dit komt zelden voor”, zegt Marjo. Hij begrijpt zelf ook nog niet waarom dit gebeurd is. Het dode jong bleef twaalf uur liggen bij de olifantengroep, want het is belangrijk dat alle olifanten afscheid nemen. „Dat is nu gebeurd en het is nu weer rustig in de groep, maar ik houd de olifanten wel extra goed in de gaten.” (foto WFA/Ruben Schipper) WFA07:OLIFANT TRAPT EIGEN KALF DOOD:AMERSFOORT;04APR2007- ***ARCHIEFFOTO 2000*** Foto: Een trainer geeft de hier nog heel jonge olifant Indra, in Dierentuin Amersfoort gehoorzaamheidstraining. Olifant Indra heeft woensdagavond in dierenpark Amersfoort na de bevalling haar eigen kalf gedood. Volgens het dierenpark is een olifantenbevalling vaak pijnlijk en kan daardoor bij de moeder agressie oproepen. Dit liet het park woensdag weten. WFA/ls/str. Ruben Schipper WFA
Olifantenkalf gedood Kort Nieuws In Dierenpark Amersfoort is deze week een jong olifantenkalf geboren. Maar het kalf werd gedood door zijn oma. „Een olifantenmoeder heeft altijd erg veel pijn bij de bevalling”, vertelt woordvoerder Marjo Hoedemaker. „Als zij die pijn heeft, helpt een oudere ervaren olifant het pasgeboren kalf.” Dat doet hij door over het jonge olifantje heen te gaan staan en het zo te beschermen. „Indra, de moeder van het kalf, kreeg assistentie van haar eigen moeder. Zij ging over het jong staan, maar ze schrok ergens van.” Haar schrik sloeg over in boosheid en toen begon ze het olifantenkalf zo hard te schoppen dat het olifantje stierf. „Dit komt zelden voor”, zegt Marjo. Hij begrijpt zelf ook nog niet waarom dit gebeurd is. Het dode jong bleef twaalf uur liggen bij de olifantengroep, want het is belangrijk dat alle olifanten afscheid nemen. „Dat is nu gebeurd en het is nu weer rustig in de groep, maar ik houd de olifanten wel extra goed in de gaten.” (foto WFA/Ruben Schipper) WFA07:OLIFANT TRAPT EIGEN KALF DOOD:AMERSFOORT;04APR2007- ***ARCHIEFFOTO 2000*** Foto: Een trainer geeft de hier nog heel jonge olifant Indra, in Dierentuin Amersfoort gehoorzaamheidstraining. Olifant Indra heeft woensdagavond in dierenpark Amersfoort na de bevalling haar eigen kalf gedood. Volgens het dierenpark is een olifantenbevalling vaak pijnlijk en kan daardoor bij de moeder agressie oproepen. Dit liet het park woensdag weten. WFA/ls/str. Ruben Schipper WFA WFA

Kort Nieuws

In Dierenpark Amersfoort is deze week een jong olifantenkalf geboren. Maar het kalf werd gedood door zijn oma. „Een olifantenmoeder heeft altijd erg veel pijn bij de bevalling”, vertelt woordvoerder Marjo Hoedemaker. „Als zij die pijn heeft, helpt een oudere ervaren olifant het pasgeboren kalf.” Dat doet hij door over het jonge olifantje heen te gaan staan en het zo te beschermen. „Indra, de moeder van het kalf, kreeg assistentie van haar eigen moeder. Zij ging over het jong staan, maar ze schrok ergens van.” Haar schrik sloeg over in boosheid en toen begon ze het olifantenkalf zo hard te schoppen dat het olifantje stierf. „Dit komt zelden voor”, zegt Marjo. Hij begrijpt zelf ook nog niet waarom dit gebeurd is. Het dode jong bleef twaalf uur liggen bij de olifantengroep, want het is belangrijk dat alle olifanten afscheid nemen. „Dat is nu gebeurd en het is nu weer rustig in de groep, maar ik houd de olifanten wel extra goed in de gaten.” (foto WFA/Ruben Schipper)