Nouvel ontwerpt concertzaal Parijs

PARIJS, 6 APRIL. De Franse architect Jean Nouvel is door de Franse regering aangewezen als ontwerper van een nieuwe concertzaal in Parijs, de Philharmonie de Paris. De zaal krijgt 2400 stoelen en wordt gebouwd bij Cité de la Musique in het Parc de la Villette in het noord-oosten van Parijs, waar eerder een wetenschapsmuseum en enkele kleinere zalen werden gebouwd. Volgens premier De Villepin is de zaal, voor het Orchestre de Paris en enkele ensembles, een van de krachtige architectuurprojecten die de stad nodig heeft. Parijs, altijd meer georiënteerd op opera, heeft nooit een echte grote concertzaal gehad. Nouvel werd gekozen uit 98 architecten die zich hadden aangemeld voor het project. Ook het Rotterdamse bureau MVRDV was in de race. Nouvel bouwde eerder in Parijs het Institut du monde Arabe aan de Seine en het Quai Branly-museum voor niet-westerse kunst.