Na vijftien jaar moois nu een waar meesterwerk

cd pop Apples In Stereo: New Magnetic Wonder Simian/ Munich

cd pop

Apples In Stereo: New Magnetic Wonder Simian/ Munich

****-

Elk genre verdient zijn eigen Sgt. Pepper. Zoals The Beatles ook niet meteen met hun meesterwerk naar buiten kwamen, deed de Amerikaanse indierockgroep Apples In Stereo er vijftien jaar over om te pieken op New Magnetic Wonder. Veertien min of meer perfecte popsongs trekken voorbij in een stroom van mooie melodieën en slimme arrangementen, aan elkaar gelinkt met geluidsfragmenten en muzikale intermezzi die er één vloeiend geheel van maken.

Van songs als Energy en Radiation word je meteen vrolijk, dankzij zonnige meezingrefreinen en koortjes om te zoenen. New Magnetic Wonder is op de Beatles-manier in elkaar gezet, met veel studiovondsten en creatief gebruik van alle beschikbare effecten en instrumenten. Pièce de résistance is het acht minuten lange Beautiful machine, een mini-rockopera die in jubeltonen de schoonheid van meisjes bezingt. Niet voor niets staan de Apples straks in het voorprogramma van hun fans The Kaiser Chiefs, die weten waar perfecte popsongs voor het plukken hangen.

    • Jan Vollaard